Analoge huwelijksfotografie voor Karen & Sam in Halle

 Dieter Decuypere - Speaking Through Silence Photography

Voor een keer koos ik ervoor om geen volledig verhaal te posten op de blog, maar eerder enkel een stukje met de analoge foto’s uit de huwelijksreportage die ik mocht maken voor Karen en Sam. Analoge fotografie is en blijft mij nauw aan het hart liggen, en terwijl ik mijn digitale huwelijksfoto’s bewerk om eruit te zien alsof ze op film genomen zijn, is the real thing toch nog net iets… echter. Daarom bied ik ook met veel plezier een optie aan om tijdens elke huwelijksreportage een deel van de shoot op film te doen. Niet zomaar op een wegwerpcamera natuurlijk, maar op een middenformaatcamera, een Contax 645, om precies te zijn, die erom bekend staat een van de beste portretcamera’s te zijn die ooit gemaakt zijn.
Hoewel analoge fotografie zeker heel wat nadelen heeft -elke ‘klik’ kost immers enkele euro’s , en je weet pas of een foto echt gelukt is wanneer je de resultaten van het filmlabo terug krijgt- zijn die zaken ook net de charme van analoge fotografie bepalen. Iedere keer ik de scans download van het filmlabo, word ik overvallen door een soort van Sinterklaasgevoel, omdat het net zo voelt als wanneer ik heel lang geleden de trap kwam afgerend op 6 december, en niet kon wachten om te kijken wat er in de cadeautjes zat die de sint gebracht had. :)

Maar goed, genoeg over mijn jeugdsentiment! Bij deze zie je alvast wat je zoal kan verwachten als je de optie voor een analoge shoot kiest. :)

 Dieter Decuypere - Speaking Through Silence Photography Dieter Decuypere - Speaking Through Silence Photography Dieter Decuypere - Speaking Through Silence Photography Dieter Decuypere - Speaking Through Silence Photography Dieter Decuypere - Speaking Through Silence Photography Dieter Decuypere - Speaking Through Silence Photography Dieter Decuypere - Speaking Through Silence Photography Dieter Decuypere - Speaking Through Silence Photography Dieter Decuypere - Speaking Through Silence Photography Dieter Decuypere - Speaking Through Silence Photography Dieter Decuypere - Speaking Through Silence Photography Dieter Decuypere - Speaking Through Silence Photography

Tech note: all photos were taken on a Contax 645 & Kodak film. Developed and scanned by my friends at MeinFilmLab.

Comments